Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten
Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten

Als hedendaags en romantiek elkaar ontmoeten

12 maart 2024
  • Deel dit

Bij Van der Linde Architecten zijn we trots om u mee te nemen door een van onze bijzondere projecten, gerealiseerd in de prachtige omgeving van Twente. In samenwerking met interieurdesigner Marell Louise, hebben we een unieke villa gecreëerd die de essentie van hedendaags design combineert met de warmte van huiselijkheid en romantiek. Dit project vertegenwoordigt onze visie op het samensmelten van verschillende stijlen tot een harmonieus geheel.

Het ontwerp: Van tweeën één

In het hart van dit project staat de villa, een toonbeeld van onze architecturale benadering. De moderne onderbouw van de villa wordt bekroond met een sierlijke rieten kap, waarmee we niet alleen extra ruimte creëren maar ook een vleugje romantiek toevoegen. De master slaap- en badkamer bevinden zich op de begane grond, terwijl twee extra slaapkamers met badkamers op de eerste verdieping de privacy en het comfort voor gasten waarborgen.

Een kenmerkend element in ons ontwerp is de hoge vide en de verhoogde woonkamer, die een gevoel van openheid en ruimtelijkheid bevorderen. Het benadrukken van verticale ruimte is een signatuur van Van der Linde Architecten, waarmee we unieke perspectieven en zichtlijnen binnen het interieur creëren. De vroege betrokkenheid van Marell Louise zorgde voor een naadloze integratie van architectuur en interieurdesign, waarbij elke detail zorgvuldig is overwogen.

Entree: De lucht in

Vanaf het moment dat u de villa betreedt, wordt u begroet door een indrukwekkende vide die een naadloze verbinding tussen de verdiepingen faciliteert. We hebben bewust gekozen voor brede doorgangen naar de leefruimtes, waardoor er directe zichtlijnen naar de tuin ontstaan. Dit aspect van het ontwerp weerspiegelt onze filosofie dat elke zichtlijn moet eindigen met een uitzicht naar buiten. In de keuken is een perfecte balans gevonden tussen moderne strakheid en warme huiselijkheid, in lijn met de wensen van de opdrachtgevers.

 

 

Woonkeuken: Daar waar het leven geleefd wordt

De woonkeuken staat centraal in het huiselijk leven, ontworpen als een ruimte waar functionaliteit en gemoedelijkheid samenkomen. Dit deel van het huis weerspiegelt ons doel om ruimtes te creëren die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook daadwerkelijk bijdragen aan de kwaliteit van het dagelijks leven. De zorgvuldige selectie van accenten, zoals Aziatische houten beelden, versterkt de persoonlijkheid van de ruimte.

Zithoek: Intiem en verbonden

De woonkamer, met zijn panoramische ramen en centrale doorkijkhaard, is een toevluchtsoord van comfort en stijl. Het interieur, verrijkt met elementen die herinneren aan verre reizen, biedt een unieke sfeer die zowel uitnodigend als inspirerend is. Deze ruimte belichaamt onze visie op het creëren van gebieden die zowel intiem als verbonden zijn met de rest van het huis.

Alles op de begane grond: Plezierig ouder worden

Met de belangrijkste leefruimtes en een slaapkamer op de begane grond, is deze villa ontworpen met het oog op comfortabel ouder worden. Elk detail, van de doordachte plaatsing van persoonlijke items tot de specifieke keuze van materialen, draagt bij aan een omgeving die zowel praktisch als aangenaam is.

Dit project is een testament van onze toewijding aan het creëren van huizen die niet alleen architecturaal vooruitstrevend zijn, maar ook diep geworteld in de principes van comfort, stijl, en huiselijkheid. De samenwerking met Marell Louise heeft ons in staat gesteld een ruimte te realiseren waar hedendaags en romantiek in perfecte harmonie samenkomen. We zijn trots op deze villa in Twente, die staat als een monument van onze gedeelde visie op architectuur en interieurdesign.

In samenwerking met:

Interieurdesigner: Marell Louise

Featured in: the art of living

 

Previous

Throwback: “Cinema Almelo: Een architectonisch meesterwerk van Van der Linde Architecten”

Next

Update: Het nieuwbouw appartementencomplex te Winterswijk is opgeleverd!

Interesse om een project met ons te starten?