Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten
Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten

Appartementencomplex TETEM IV te Enschede

11 april 2023
  • Deel dit

Het nieuwbouw appartementencomplex Tetem 4 te Enschede, ontworpen door Van der Linde architecten, is een indrukwekkend staaltje architectuur dat zowel stijlvol als functioneel is. Dit complex is gelegen in het hart van de stad, op een steenworp afstand van het populaire Tetem Kunstruimte en biedt een unieke woonervaring aan de toekomstige bewoners.

Tetem 4

Ruimte, Licht en Groen: De unieke woonervaring van Tetem 4.

Het complex bestaat uit 117 ruime appartementen verdeeld over zes verdiepingen en is onderdeel van het ontwikkelingsplan TETEM. Het ontwerp van de gevel is gebaseerd op een strak en modern ontwerp, waarbij gebruik is gemaakt van duurzame materialen zoals baksteen en glas. De gevel heeft een opvallend patroon van verticale lijnen die het gebouw een gevoel van beweging geven en het een unieke uitstraling geven.

Bij het ontwerp van het appartementencomplex Tetem 4, ontworpen door Van der Linde werkzaam in Enschede, stond het creëren van ruimte en licht centraal. De appartementen hebben hoge plafonds en grote ramen die zorgen voor veel natuurlijk licht. Bovendien zijn de woningen voorzien van een eigen buitenruimte, waardoor bewoners kunnen genieten van het uitzicht op de stad.

 

Gemeenschappelijke ruimtes en Duurzaam Ontwerp: Bijdragen aan een duurzame toekomst

Naast de ruime appartementen beschikt het complex ook over diverse gemeenschappelijke ruimtes zoals een binnentuin en een fietsenstalling. De binnentuin biedt bewoners de mogelijkheid om te ontspannen en tot rust te komen in een groene omgeving midden in de stad. Daarnaast is er een overdekte fietsenstalling die de bewoners de mogelijkheid biedt om hun fiets veilig en droog te stallen.

Het ontwerp van het Tetem 4 complex is niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam. Het gebouw is voorzien van zonnepanelen en een warmte- en koudeopslagsysteem, waardoor het energiezuinig is en bijdraagt aan een duurzame toekomst.

 

Al met al is het Tetem 4 appartementencomplex een indrukwekkend ontwerp dat zowel qua esthetiek als functionaliteit de hoogste normen overstijgt. Met zijn ruime en lichte appartementen, gemeenschappelijke ruimtes en duurzame ontwerp biedt het complex een unieke woonervaring in het hart van Enschede.

Meer weten over dit project: https://tetem4enschede.nl/

In samenwerking met:

Opdrachtgever: Koopmans Bouwgroep

Makelaar: Nieuw Wonen Twente

Tetem 4 binnenplaats

Tetem 4

 

Interesse om een project met ons te starten?