Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten
Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten

Appartementencomplex vormt blikvanger aan de kop van de Meddosestraat

23 februari 2022
  • Deel dit

De kop van de Meddosestraat te Winterswijk krijgt een nieuwe uitstraling. Voorheen stonden er drie vervallen panden, deze hebben inmiddels gemaakt voor acht koop- en zes huurappartementen. Als architect in Gelderland heeft Van der Linde al diverse appartementencomplexen gerealiseerd, zo ook dit prachtige ontwerp. In samenwerking met WAM & van Duren Bouw zal dit project tot realisatie worden gebracht.

Nieuw visitekaartje voor het centrum van Winterswijk

Gelegen op de kop van de Meddosestraat vormt het appartementencomplex een visitekaartje voor het winkelgebied. Voor veel Winterswijkers is dit stukje centrum jarenlang een doorn in het oog geweest. In de vervallen panden zat ooit een juwelier gevestigd, maar inmiddels stonden ze al tientallen jaren leeg. De voormalige panden waren vervallen en pasten niet meer bij de uitstraling van het mooie Winterswijkse centrum. Het gedeelte met het warmrode metselwerk in het toekomstige appartementencomplex dient als ‘landmark’, waardoor de entree naar het centrum beter opvalt.

Modern en eigentijds wonen

Er is een pand gecreëerd dat gezien mag worden. Wanneer je vanuit het noorden van Winterswijk het centrum in rijdt, kun je niet om het appartementencomplex heen. Er is veel aandacht besteed aan de architectuur, van het grotere plaatje tot in de details. Hierbij hebben we samen met de opdrachtgever verschillende ontwerpfases doorlopen. Nieuwsgierig hoe wij bij een zakelijke opdracht als deze te werk gaan? Bekijk dan hier ons uitgebreide stappenplan. Het complex heeft een stoere en moderne architectuur gekregen die helemaal past bij deze tijd. Tegelijkertijd zijn er klassieke elementen toegepast die terug te herkennen zijn bij andere panden in de Meddosestraat. Denk hierbij aan het warmrode metselwerk, een afgeknot schilddak en uitspringende dakkapellen. Deze zijn gecombineerd met veel glas, fris wit en warm antraciet, hierdoor krijgt het kleinschalige appartementencomplex een levendige en gevarieerde uitstraling.

Ontwikkeling: Walvoort Ontwikkelaars

Ontwikkeling & realisatie: WAM & Van Duren

Verkoop & informatie: Mensink Berndes

Wil je meer zien van dit project? Klik dan hier.

Previous

Bouwupdate vrijstaande woning jaren ’30 stijl

Next

De stage van Kai bij Van der Linde Architecten

Interesse om een project met ons te starten?