Blog: 487 APPARTEMENTEN UTRECHT

GERBRANDYSTRAAT, UTRECHT

Projectinformatie – Nieuwbouw GERBRANDYSTRAAT, UTRECHT

Appartementen, starterswoningen en studentenhuisvesting op de plek van het vroegere belastingkantoor aan de Gerbrandystraat in Utrecht verrijst een nieuwe woonlocatie met 487 huurappartementen. De nieuwe situatie is ontworpen door Van der Linde Architecten.

VOORMALIG KANTOOR VAN DE FISCUS

NU! 487 appartementen

Het voormalige kantoor van de fiscus langs de spoorlijn richting station Overvecht ligt op het kruispunt van de drukke Talmalaan, Brailledreef en Kardinaal de Jongweg.
De 487 appartementen worden verspreid over drie gebouwen. Het eerste is een woontoren in de vorm van een “V” met 19 woonlagen met in totaal 205 woningen. In het tweede gebouw langs de spoorlijn komen 200 studentenwoningen (7 bouwlagen) en in het derde gebouw langs de Gerbrandystraat met 5 woonlagen worden 82 woningen gerealiseerd.

Soort driehoek

De nieuwbouw vormt een soort driehoek: tussen de gebouwen komt een verhoogd binnenterrein met daaronder een parkeerstalling/garage. Het binnenterrein komt op een vlonder, welke ca. vier meter boven de begane grond ligt. Van de 487 appartementen zijn er 200 studentenunits, van gemiddeld 25 vierkante meter. De overige woningen zijn starterswoningen, met een grootte van tussen de 50 en de 63 vierkante meter. De studentenunits komen langs het spoor te staan en krijgen aan de buitenkant metalen beplating en worden voorzien van veel glas.

Opdrachtgever: Syntrus: Achmea Real Estate & Finance

Aannemer: Koopmans Bouw

Aannemer : Wessels Rijssen

Sleep
mij

Impressies

01 /