Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten
Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten

De stage van Kai bij Van der Linde Architecten

11 maart 2022
  • Deel dit

Ik ben Kai de Boer en ga wat vertellen over mijn stage periode. Het afgelopen half jaar heb ik voor mijn opleiding bouwkunde aan de Hogeschool Saxion stage gelopen bij Van der Linde Architecten in Deventer. Ik kwam bij het stage bureau terecht door te zoeken op internet, zoals op LinkedIn.

De start van mijn stage

In het eerste gesprek kreeg ik te horen wat mijn werkzaamheden in het stage half jaar zouden worden. Hier was ik direct erg enthousiast over, want ik zag veel mogelijkheden om op deze stageplek te oefenen en daardoor mijn kennis te laten groeien. Er werd uitgelegd dat het geen onzin stage opdrachten zouden worden, maar dat ik echt aan grote projecten kon gaan werken. Daarnaast werden mij meerdere programma’s geleerd.

Mijn stage begon op 14 augustus 2021. De eerste dag kon ik rustig kennis maken met het team, maar werd ik ook direct aan het werk gezet. Het stage bureau heeft mij, verdeeld over het half jaar, leuke en uitdagende opdrachten gegeven. De opdrachten vond ik moeilijk, maar ook heel leerzaam en interessant. Wanneer ik een bepaald onderwerp of een taak lastig vond of niet goed begreep, dan kreeg ik de tijd om mij in de benodigde stof in te werken en om mijn eigen onderzoek te doen. Hier wordt het meeste van geleerd.

Diversiteit aan projecten en programma’s

Gedurende de stageperiode heb ik gewerkt aan uiteenlopende opdrachten, zoals: het uitwerken van een SO (schetsontwerp) tot een VO (voorlopig ontwerp) van een appartementencomplex, een TO (technisch ontwerp) en BA (bouwaanvraag) uitwerken van een complex in Aruba en het uitwerken van een verbouw tot in details. Daarnaast heb ik de kans gekregen om aan te schuiven bij welstandsgesprekken en gesprekken met klanten over een ontwerp waar ik aan hebt gewerkt. Om mee te helpen aan deze projecten leerde ik om te gaan met verschillende ontwerp programma’s. De programma’s waarmee ik heb leren werken zijn: Revit, AutoCad, SketchUp, Formit, Lumion, Enscape, Indesign, Photoshop en Illustrator.

Een leerzame stageperiode

Deze stage vond ik zeer leerzaam. Ik ben zeer tevreden met de kennis die ik tijdens mijn stageperiode bij Van der Linde Architecten heb opgedaan, maar ook met de vooruitgang die ik heb geboekt op bouwkundig gebied. Op mijn stageplek kreeg ik veel ruimte om te groeien en inzicht te krijgen in het beroep van architectuur. Door deze stage is mijn passie en ambitie richting het worden van architect nog groter geworden. Als iemand nog een stage zoekt is dit adres zeker aan te bevelen.

Voorbeelden van projecten

Er zijn hieronder diverse voorbeelden te zien van projecten waar ik aan heb gewerkt. Voor een uitbreiding van een woonhuis heb ik principe details gemaakt. Deze zijn gemaakt in samenwerking met de architect van het project en een externe constructeur die de constructie controleerde. Daarnaast heb ik bij Van der Linde Architecten gewerkt aan projecten in het buitenland, zoals een ontwikkelingsplan in Aruba. Hierbij heb ik gewerkt aan verschillende projecten in diverse fases; van schetsontwerp tot de fase technisch ontwerp.

Voor een uitbreiding van een woonhuis heb ik principe details gemaakt. Deze zijn gemaakt in samenwerking met de architect van het project en een externe constructeur die de constructie controleerde.
Daarnaast heb ik bij Van der Linde Architecten gewerkt aan projecten in het buitenland, zoals een ontwikkelingsplan in Aruba. Hierbij heb ik gewerkt aan verschillende projecten in diverse fases; van schetsontwerp tot de fase technisch ontwerp.
Previous

Appartementencomplex vormt blikvanger aan de kop van de Meddosestraat

Next

Vervallen restaurant maakt plaats voor duurzame nieuwbouw in Epse

Interesse om een project met ons te starten?