Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten
Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten

De Stage van Nienke bij Van der Linde Architecten

7 mei 2024
  • Deel dit

Kun je ons iets meer vertellen over jezelf en hoe je bij Van der Linde Architecten terecht bent gekomen?
”Mijn naam is Nienke Kerkdijk, ik ben een 4e jaars student aan de opleiding Interior Design & Styling op het Saxion in Deventer. Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek kwam ik Van der Linde Architecten tegen op Instagram. Het bedrijf leek een perfecte match omdat het zowel met architectuur als interieur bezig is, precies wat ik zocht.”

Wat waren je eerste indrukken van het bedrijf tijdens je sollicitatie en op je eerste stagedag?
”Tijdens mijn sollicitatiegesprek kreeg ik al direct een goede indruk van het bedrijf, die alleen maar bevestigd werd op mijn eerste stagedag. Ik maakte kennis met alle collega’s en begon rustig met mijn eerste opdrachten in een fijne werkomgeving, waar hulp nooit ver weg was.”

Aan welke projecten heb je mogen werken en wat heb je daarvan geleerd?
”Ik heb aan diverse projecten mogen werken, van maatwerk en styling tot aan bouwkundige elementen. De projecten met maatwerk meubilair waren voor mij het leukst. Mijn kennis van bouwkunde en architectuur is enorm gegroeid, zowel door actief mee te doen als door observatie.”

Wat waren enkele uitdagingen tijdens je stage?
”Soms werd ik in het diepe gegooid en moest ik zelf een oplossing verzinnen. Aanvankelijk vond ik het moeilijk om ideeën te bedenken gerelateerd aan architectuur, maar ik heb geleerd om mijn eigen visie te ontwikkelen.”

Wat was het absolute hoogtepunt van je stageperiode bij Van der Linde Architecten?
”De hele stageperiode was geweldig, maar de hoeveelheid kennis die ik heb opgedaan, is absoluut het hoogtepunt. De constante werksfeer, of het nu rustig of druk was, maakte het altijd aangenaam op kantoor.”

Hoe ben je persoonlijk gegroeid tijdens je stage?
”Ik heb mijn communicatieve vaardigheden verbeterd en geleerd mijn mening beter te uiten. Mijn interesse in architectuur is verbreed, en ik heb zowel zakelijk als particulier nieuwe motivatie gevonden.”

Hoe heeft de stage je toekomstperspectieven beïnvloed?
”Voor mijn stage was ik nog onzeker over mijn toekomstige carrière. Nu weet ik dat ik het esthetische deel van het ontwerpproces erg interessant vind, terwijl het bouwkundige deel minder mijn ding is.”

Hoe kijk je terug op je stage bij Van der Linde Architecten?
”Ik ben erg dankbaar voor alle collega’s die de tijd namen om me te begeleiden en me dingen uit te leggen. Deze stage heeft me waardevolle inzichten en nieuwe ideeën voor mijn toekomst gegeven.”

 

 

Previous

Update: Het nieuwbouw appartementencomplex te Winterswijk is opgeleverd!

Interesse om een project met ons te starten?