Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten
Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten

De Stage van Pleun bij Van der Linde Architecten

14 juni 2022
  • Deel dit

Mijn naam is Pleun Lettink, in de periode augustus 2021 tot januari 2022 heb ik met veel plezier stage gelopen bij Van der Linde Architecten in Deventer. Deze stage heb ik gelopen in mijn vierde jaar voor de opleiding Interior Design & Styling aan de Jan des Bouvrie Academie te Deventer. Graag vertel ik jullie wat meer over mijn ervaringen uit deze periode.

De keuze voor Van der Linde Architecten

In mijn opleiding ligt de focus op interieur, in het laatste jaar van de opleiding wilde ik erachter komen of ik nog verder wil studeren in de architectuur. Tijdens mijn studie is mijn interesse hierin gegroeid, om deze reden ben ik dan ook stage gaan lopen bij een architectenbureau. Ik heb toen voor Van der Linde Architecten gekozen vanwege de veelzijdigheid van het bureau; naast architectonische zakelijke en privé ontwerpen, werken ze ook aan interieurontwerpen. Ik zag hierin veel kansen om mijzelf te ontwikkelen.

Veelzijdige fases en projecten

Mijn stage heb ik als leerzaam ervaren, dit komt vooral doordat je bij Van der Linde Architecten als stagiair wordt meegenomen in alle projecten en hier ook écht aan mee mag werken. In verschillende fases van diverse projecten heb ik mee mogen draaien, dit maakt je stage veelzijdig en hierdoor is een week nooit hetzelfde. Van het bij mogen wonen van een kennismakingsgesprek met een klant of het opzetten van een schetsontwerp, tot het uitwerken van tekeningen of 3D-modellen. Daarnaast mocht ik presentaties voor (definitief) ontwerpen in elkaar zetten en zelfs bijwonen. Echt alles komt aan bod!

Voorbeelden van projecten

Van der Linde Architecten bestaat uit een klein team, hierdoor ben je erg betrokken en is er persoonlijke aandacht. Ik heb aan uiteenlopende projecten gewerkt. Voor interieurprojecten heb ik diverse dingen mogen doen, zoals het uitwerken van maatwerk meubilair tekeningen of een interieurboek. Hierbij heb ik onder andere gewerkt met Adobe Illustrator, – InDesign, – Photoshop, AutoCAD en Revit. Mijn skills in Adobe heb ik verbreed, met AutoCAD en Revit had ik nog nooit gewerkt, dit heb ik tijdens mijn stage mogen leren.

Daarnaast heb ik diverse 3D-modellen en tekeningen uitgewerkt voor architectonische projecten, zowel zakelijk als privé. Hierbij heb ik vooral gewerkt met Sketchup en AutoCAD. Bij deze projecten werd ik ondersteund door architecten, zij gaven mij tips met hun kennis en ervaring. Hier heb ik veel van geleerd.

Dankzij deze stageperiode ben ik er zeker van dat ik nog verder wil gaan studeren in de architectuur. Mocht je nog op zoek zijn naar een leerzame en veelzijdige stageplek, zou ik Van der Linde Architecten zeker aanraden!

Voorbeelden van projecten

Previous

Vormgeven aan de uitbreiding van Today Trading Company

Next

Luxe wonen met passende zorg

Interesse om een project met ons te starten?