Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten
Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten

Nieuw Hotel met 99 kamers langs A1 in Deventer: Holiday Inn Express

23 juli 2021
  • Deel dit

Nieuw Hotel met 99 kamers langs A1 in Deventer. Het gaat om een Holiday Inn Express, met niet alleen 83 kamers, maar ook zestien suites met keuken, zitgedeelte en afzonderlijk slaapgedeelte. Het Hotel komt aan de Maagdenburgerstraat 2, in direct aan de afrit van de A1 en de snelweg, naast Wereldrestaurant A1. Van der Linde Architecten te Deventer heeft het ontwerp gemaakt. Ook het naastgelegen restaurant is door dit bureau ontworpen.

De schop gaat met enkele weken in de grond, meldt een woordvoerder van Bruil bouw. InterContinental Hotels Group is het moederbedrijf van Holiday Inn. Dat is een van de grootste hotelbedrijven ter wereld met meer wereldwijd dan 800.000 kamers. In Azië en Amerika waren al vestigingen van Holiday Inn Express & Suites, voor Europa is het een primeur, zegt een woordvoerder van CycasHospitality. Dat nieuwe zit volgens het bedrijf inde combinatie van hotelkamers, met zelfstandige suites met keukentje, apart zitgedeelte en afzonderlijk slaapgedeelte. Die suites zijn bedoeld bijvoorbeeld werknemers van bedrijven op het nabijgelegen industrieterrein De Wetering. Centrale ligging Alle partijen noemen de ligging Van Deventer als belangrijke factor om zich hier te vestigen. Vooral de snelweg A1, die het mogelijk maakt om in iets meer dan een uur in Amsterdam én Duitsland te zijn, wordt geroemd in een gezamenlijk persverklaring, waarin ook buslijn 6naar het station wordt genoemd. Bovendien zijn er vijf internationale vliegvelden binnen 90 minuten autorijden bereikbaar.

Deventer in trek!

In rap tempo komen er de laatste jaren hotels bij in Deventer. Zo heeft Van der Valk dit jaar nog een hotel met 140 kamers geopend te Deventer. Vanwege de toegenomen vraag wordt nu de capaciteit sterk vergroot.

Bekijk dit project.

Previous

Aruba’s Luxury Residential Resort met unieke Water Villa’s

Next

Bouwupdate vrijstaande woning jaren ’30 stijl

Interesse om een project met ons te starten?