Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten
Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten

Actief door heel Nederland

Wij ontwerpen en realiseren projecten door heel Nederland. Voor zowel de particuliere als zakelijke opdrachtgever. In dit digitale tijdperk speelt afstand geen rol.

1/11

Vrijblijvende kennismaking

Een geslaagd project begint met een geslaagde kennismaking. Een uitgebreid gesprek waarin we je dromen en wensen voor nieuwbouw, verbouw of renovatie op een rij zetten. We bespreken de locatie, het budget, de duurzaamheidswensen en de planning. Door kennis te maken met jullie gezins- en leefsituatie kunnen wij een woning en bijhorende plattegrond ontwerpen (exterieur en interieur) die bij jullie past. Vervolgens vatten we jullie input helder samen in een Programma van Eisen (PvE), waarna wij met een financieel voorstel komen. Tevreden met het voorstel? Dan zetten we de volgende stappen van jullie project in werking.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP!
2/11

Landschap & tuin

Bij Van der Linde Architecten ontzorgen wij u ook bij het ontwerp van de landschappelijke inpassing van uw woning op de kavel. Denk hierbij aan aspecten als groenvoorzieningen, privacy, zon en wind studies, de infrastructuur maar ook water. Wij richten ons hierbij op het herstellen of inrichten van zichtlijnen, het juist positioneren van de woning op het landgoed en kijken naar de entree/aanrij routes.

LEES HIER MEER
3/11

De eerste schetsen

Het schetsontwerp is de eerste uitwerking van jouw ideeën. Vanuit een wit papier ontstaan plattegronden, gevelontwerpen en interieurdesigns. Je persoonlijke of zakelijke dromen komen voor het eerst tot leven. We presenteren de schetsontwerpen in een digitale presentatie, zodat je rustig door de ontwerpen kunt bladeren. Pas wanneer je akkoord bent met alle details gaan we door naar de volgende stap.

4/11

Een voorlopig ontwerp

Akkoord met het schetsontwerp? Dan zetten we de schetsen om in sfeervolle 3D-impressies, waarbij het ontwerp levendig en duidelijk wordt. Je ziet doorsneden, situatietekeningen, uitgewerkte plattegronden en gevels in de juiste kleuren en materialen. Hierdoor loop je als het ware voor het eerst door je digitale bouwproject. Aanvullende wensen of aanpassingen brengen we direct aan.

5/11

Definitief ontwerp

Hebben we samen het ideale ontwerp voor jouw nieuwbouw, verbouw of renovatie vormgegeven? Dan zetten we de designs om in een definitief ontwerp. Hierin leggen we de ontwerpen, de afmetingen en de materialen vast. Het definitieve ontwerp vormt ook de basis voor belangrijke berekeningen. In het definitief ontwerp staan de definitieve keuzes, zodat we samen met jou naar de bouwvergunningsfase kunnen toewerken. Op basis van het definitief ontwerp kan een constructeur de vereiste sterkteberekeningen uitvoeren. Zo kunnen de benodigde afmetingen van de constructieve opzet worden bepaald.

Duurzaamheid
Voldoet het ontwerp aan alle geldende duurzaamheidseisen? Is er ruimte voor slimme verbetering? We onderzoeken het aan de hand van het definitief ontwerp.

6/11

Verzorgen van de totale bouwaanvraag

Wij ontlasten jou als opdrachtgever volledig van bureaucratische rompslomp. Wij verzorgen de aanvraag van een verplichte bouwvergunning bij de gemeente. We zorgen dat alle benodigde informatie op verzorgde wijze wordt aangeleverd en nemen alle communicatie met de gemeente voor onze rekening.

7/11

Interieurontwerp

Een uitstraling die bij jou past en onderscheidend is van de rest, passend binnen jouw budget. In onze interieur ontwerpen zijn de wensen van de opdrachtgevers gecombineerd met de mogelijkheden van de omgeving in een sfeervol geheel. De stijl van Van der Linde is te herkennen aan de modernistische looks. Het maakt niet uit wat voor woning ze gerealiseerd hebben, less is more. Lijnenspel met veel glas en openheid in combinatie met de juiste lichtval en tijdloze kleurenaccenten en materialen bepalen het uiteindelijke resultaat.

BEKIJK MEER INTERIEURPROJECTEN
8/11

Technisch ontwerp

Het vastgelegde definitieve ontwerp wordt technisch uitgewerkt, zodat het getoetst kan worden aan de verplichte wettelijke eisen. In het technisch ontwerp worden materiaalaansluitingen en constructieve ontmoetingen gedetailleerd uitgewerkt en vastgestelde uitgangspunten geoptimaliseerd.

9/11

Uitvoeringsontwerp

In het uitvoeringsontwerp leggen we ontwerpen, detailtekeningen en bestektekeningen tot op de millimeter uit. Voor jou als opdrachtgever niet zo interessant, maar wel cruciaal voor onderaannemers. Het uitvoeringsontwerp is hun technische leidraad voor een probleemloze bouw van jouw design.

10/11

Esthetische begeleiding of bouwmanagement

We voelen ons verantwoordelijk van de eerste kennismaking tot het moment dat je tevreden rondkijkt in je nieuwe woning of kantoor. Onze ervaren vakmensen kunnen het hele bouwproces uit handen nemen of begeleiding bieden bij bepaalde bouwfases.

Denk hierbij aan:
– Opstellen Programma van Eisen
– Bouwprojectmanagement
– Directievoering en inzicht
– BIM Management
– Aanbestedingen en contractvorming
– Kostencalculatie

11/11

Aanvullende wensen en samen terugblikken

Hopelijk kijken we snel terug op een geslaagde samenwerking met een prachtig resultaat. Precies wat je wilde. Zo’n intensieve periode willen we graag afsluiten met de juiste zorg voor jou. Hoe kijk je terug? Heb je aanvullende wensen of nieuwe ideeën? We staan meteen voor je klaar.

BEKIJK DIT PROJECT

Oriënterend gesprek inplannen en/of onze inspiratiegids ontvangen?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Waar komt u vandaan? *

  Uw bericht *

  Soort bouw

  Interesse om een project met ons te starten?