Modernistisch Landhuis

  • Van der Linde Architecten
  • Landhuis

Een huis voor het leven

Krachtige uitstraling

Modernistisch landhuis in Twente

Aan het einde van een groene oprijlaan, waar vroeger de boer woonde en zijn akkers bewerkte, staat nu een prachtig modern landhuis: groot en indrukwekkend. Door het perfecte ontwerp van het huis en de verhouding ten opzichte van de grote kavel, past het landhuis prachtig in zijn omgeving. Dit is Twente, waar nog ruimte is en waar nuchterheid en een gevoel voor authenticiteit de boventoon voeren.

Sfeervol geheel

Het landhuis bestaat uit een hoofdhuis, met daaraan modern vormgegeven units. In het hoofdhuis bevindt zich de hal, woonkeuken, met meubilair afkomstig van Eric Kuster Metropolitan Luxury, en tv-kamer. Samen met de slaap- en badkamers op de eerste verdieping is dit de basis van het huis. Mooi zijn de looproutes, waarbij alle ruimtes als vanzelf in elkaar overgaan met zichtlijnen die nooit eindigen bij een muur.

Sylvan: “In onze ontwerpen loop je altijd naar het licht.Dat is één van onze handelsmerken.” De hal heeft bij binnenkomst meteen een wow-effect door het enorm hoge plafond, wat wordt versterkt door de witte, halfronde, stalen trap die de woonlagen op een elegante manier met elkaar verbindt. De woonkeuken met aangrenzende tv-kamer vormt een oase van licht en comfort.

Sleep
mij

01 /

Het kook- en watereiland, ontworpen door Kroeze Interieur, zijn van ‘‘Mooi zijn de looproutes, waarbij alle ruimtes als vanzelf in elkaar overgaan’’ elkaar geschieden, waardoor een gemakkelijke en werkbare indeling is ontstaan. De enorm lange tafel voor de glazen pui richting terras is prachtig en uitnodigend. Verder is de inrichting functioneel. Het huis lijkt niet veel meer nodig te hebben dan zichzelf en de mensen die er wonen en de gasten die er welkom zijn.

Overal is vloerverwarming aangebracht en de akoestische plafonds voorkomen echo of galm. De vier slaapkamers voor de kinderen met bijbehorende badkamer zijn eveneens een oase van licht en comfort. De ouderslaapkamer aan het einde van de hal daarentegen heeft meer glamour. Sylvan: “Deze slaapkamer is tot de nok toe open. Om de hoogte te breken, hebben we een box gebouwd die de hoogte als het ware breekt. Hierachter bevindt zich een luxe badkamer met douche en suite.” Jané: “De muur van de box is goud geschilderd. Niet zo basic, maar sóms mag je een statement maken.”

‘‘Mooi zijn de looproutes, waarbij alle ruimtes als vanzelf in elkaar overgaan’’

Buiten is nooit ver weg

Via de hal en via de woonkeuken is de woonkamer bereikbaar. Tegenover de twee toegangen bevinden zich grote raampartijen. Naar buiten kijken is in dit huis nooit ver weg. Aangrenzend aan de woonkamer is een overdekt terras met buitenkeuken waar het in de avonduren goed toeven is. Behalve de glazen taatsdeur in de hal zijn veel deuren vervangen door schuifdeuren. Sylvan: “De deuren in huis zijn 2,50 meter hoog en 1 meter breed. Behoorlijk, net als de afmetingen van de ramen en de diepe kozijnen. Stevige maten die nodig zijn, omdat ze anders wegvallen in het grotere geheel. Deuren vind ik overigens niet meer van deze tijd. Ze staan de helft van de tijd open en hebben geen functie in een goed geïsoleerde woning. Een schuifdeur is een mooi compromis.” De grote bank in de woonkamer is daarentegen absoluut geen compromis.

Het is een prachtig meubel van het Italiaanse merk Minotti. Het behoort tot de wereldtop in luxe-design en is puur vakmanschap. Aan de andere kant van het hoofdhuis bevindt zich de andere aangebouwde unit, waar middels een lange gang de garage, bijkeuken, kantoor en fitnessruimte bereikbaar zijn. Het plafond in de gang is eveneens hoog en doet denken aan de kapvorm van een klassieke boerderij. De ruimtes zijn stuk voor stuk functioneel en praktisch. En ook hier is overal uitzicht op groen, en nog meer groen. Op een onbelemmerd vergezicht en een weidsheid die werkelijk uniek is. Jané knikt bescheiden bij alle lofuitingen: “Wij zijn heel erg blij met deze woning en de plek waar ze staat. Het leven is goed hier. Wat we met dit huis voor ogen hadden, is zo geworden.”

Tekst: Cai Vosbeek | Fotografie: Jaro van Meerten

GEÏNTERESSEERD in een samenwerking, of meer weten over dit project?