Moderne witte villa met een warm karakter

  • Architect: Van der Linde
  • Oplevering: 2022
  • Plaats: Hengelo (OV)
  • Particuliere opdrachtgever

“De gehele woning heeft een krachtige uitstraling dankzij het Marbella-gevoel en sluit daarmee perfect aan op de woonwensen van de opdrachtgevers”.

Marbella als inspiratiebron

De grootste inspiratiebron voor deze moderne villa was het Spaanse Marbella, dat bekendstaat om haar mondaine levensstijl en prachtige woningen. “Wij zijn enorme liefhebbers van het Spaanse land en in het bijzonder van de kustplaats Marbella”, vertellen de opdrachtgevers. “De type woningen die daar gebouwd worden sluiten perfect aan bij onze eigen smaak. Een stijl die wij graag in onze nieuwbouwwoning wilden laten terugkomen en die wij herkenden in het werk van Van der Linde Architecten.“

In het ontwerp zijn de wensen van de opdrachtgevers gecombineerd met de mogelijkheden van de omgeving in een sfeervol geheel. Opvallend hierbij zijn de sterke zichtlijnen, die door de hele woning te zien en te voelen zijn, en de combinatie van modernistische en klassieke stijlelementen. Ook in de rest van de woning spelen symmetrie en licht een hoofdrol. Vele grote raampartijen geven de moderne villa een lichte en open woonsfeer. De toevoeging van kleine hoekjes en passende verlichting maakt de woning tegelijkertijd warm en intiem.

Architect Hengelo
Sleep
mij
GEÏNTERESSEERD in een samenwerking, of meer weten over dit project?