Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten
Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten

Throwback: Een harmonieuze mix van geschiedenis en moderniteit

5 mei 2023
  • Deel dit

Een karakteristiek pand in Deventer uit 1912 aan de Ceintuurbaan, dat vroeger dienst deed als handelsschool, is getransformeerd tot luxe appartementen met behoud van de oorspronkelijke elementen van het gebouw. De renovatie werd in 1999 uitgevoerd door Bouwbedrijf SchutteBouw in samenwerking met Van der Linde Architecten en heeft ervoor gezorgd dat het gebouw nog altijd een prominente plek heeft in het hart van Deventer.

Ceintuurbaan te Deventer

Behoud van karakteristieke elementen: hoe Van der Linde Architecten een historisch pand nieuw leven inblies.

Het gebouw, dat jarenlang een belangrijke locatie was voor het verbeteren van handelsvaardigheden van jongeren, stond lange tijd leeg. In 1999 besloot Bouwbedrijf SchutteBouw in samenwerking met Van der Linde Architecten om het gebouw nieuw leven in te blazen door het om te bouwen tot moderne luxueuze appartementen.

Een uitdagende taak voor de architecten was om het karakteristieke karakter van het pand te behouden terwijl er toch gemoderniseerd werd. Het resultaat is een harmonieuze mix van oud en nieuw waarbij de hoge plafonds, paneeldeuren en schitterende houten vloeren behouden zijn gebleven en gecombineerd zijn met moderne gemakken en technieken.

De voormalige handelsschool is nu een plek waar oud en nieuw samenkomen en waar mensen met veel plezier wonen. De woningen dragen bij aan het behouden van historische waarden, terwijl er toch gemoderniseerd wordt.

Van der Linde Architecten, gevestigd in Deventer, is nog steeds, na 23 jaar, trots op het resultaat en laat zien dat het mogelijk is om een historisch pand nieuw leven in te blazen met behoud van de oorspronkelijke elementen van het gebouw. Het gebouw is zelfs nu nog een inspirerend voorbeeld voor renovatieprojecten in Deventer en daarbuiten.

Meer over dit project: Appartementen in een voormalige handelsschool

Ceintuurbaan Deventer

 

 

Interesse om een project met ons te starten?