Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten
Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten

Van openbare school in 1909 naar woongebouw in 2022 te Zelhem

23 maart 2022
  • Deel dit

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de transformatie van de voormalig openbare school gelegen aan de Doetinchemseweg 29 te Zelhem door Van der Linde Architecten in samenwerking met onze opdrachtgever Blokker Investors en gemeente Bronckhorst. De gemeente reageerde positief op het initiatief van Blokker.

De eerste steen

De eerste steen van de voormalige openbare lagere school werd gelegd op 1 mei 1909. Het gebouw heeft in de vorige eeuw al verschillende transformaties ondergaan, van openbare school tot een verbouwing tot garage Schumacher in 1971 en tot heden bekend als Autobedrijf Zelhem.

Karakteristieke elementen

Het kenmerkende gebouw te Zelhem wordt getransformeerd tot een woongebouw met verschillende appartementen, ruime parkeerplaatsen en bijhorende bergingen in een totaalbeeld welke op een stijlvolle manier tot stand komt. De karakteristieke elementen van het gebouw zijn ook in het vernieuwde ontwerp zichtbaar zodat het karakter van het pand behouden blijft en herkenbaar is in het straatbeeld. Deze elementen zijn terug te zien in impressies van de transformatie. Klik hier om de impressies van dit project te zien.

Ontwerpen / transformeren

In opdracht van Blokker Investors heeft Van der Linde Architecten al verschillende objecten in Nederland mogen ontwerpen / transformeren, zoals ook de transformatie van het gebouw gelegen aan de spoorstraat te Haaksbergen, welke op een markante positie is gevestigd zijnde hartje centrum en reeds is opgeleverd.

Architect: Van der Linde Architecten

Ontwikkelaar: Blokker Investors

Aannemer: BMB Bouwbedrijf

Projecten in Gelderland

Van der Linde Architecten is momenteel actief met verschillende projecten als architect in Gelderland bestaande uit woongebouwen, supermarkten, winkelruimten, bedrijfsruimte en vrijstaande woningen in het hogere segment voor diverse opdrachtgevers bestaande uit aannemers, ontwikkelaars en particulieren. 

Voorbeelden van lopende projecten

Previous

Vervallen restaurant maakt plaats voor duurzame nieuwbouw in Epse

Next

Vormgeven aan de uitbreiding van Today Trading Company

Interesse om een project met ons te starten?