Vervallen restaurant maakt plaats voor duurzame nieuwbouw in Epse

Geplaatst op 12 maart 2022 om 11:36
Vervallen restaurant maakt plaats voor duurzame nieuwbouw in Epse

Het vervallen voormalig restaurant/ truckercafé De Smid krijgt eindelijk een nieuw gezicht. Van der Linde heeft als architect in Gelderland voor opdrachtgever Delta Chesterfield het ontwerp mogen maken. Dit ontwerp bestaat uit een werkplaats/magazijn en winkelruimten. ‘’Op een prominente plek, bij de entree tot Deventer en Epse, past geen blokkendoos, benadrukt het familiebedrijf Chesterfield. ‘’We kiezen voor duurzame nieuwbouw, die opgaat in de omgeving. Met bomen en andere aanplant willen we een groene uitstraling.

Vervallen restaurant De Smid in Epse verdwijnt eindelijk!

Het voormalige restaurant De Smid is al jaren een desolaat gezicht en geen visitekaartje bij de entree van Deventer vanuit Zutphen. De locatie van De Smid kent een voorgeschiedenis. De ‘truckersstop’ ging in 2011 failliet. Vervolgens wilde projectontwikkelaar Castella Vastgoed er een hotel bouwen. Dat plan ging de prullenbak in na hevig verzet uit de omgeving. Het familiebedrijf Delta Chesterfield werd uiteindelijk de eigenaar van het perceel. Delta Chesterfield bouwt op het terrein een nieuwe winkel/showroom, met een groot magazijn/opslag en werkplaats.

Een lokale ondernemer

Door het sneuvelen van het hotelplan en de eigen ambities, viel een en ander samen. ”Onze huidige plek heeft veel charme, maar we kunnen niet verder groeien.” De nieuwe plannen bestaan uit twee fasen. Eerst wordt de werkplaats en magazijnruimte gebouwd. Daarna volgt de bouw van de winkel. Dat betekent dat Chesterfield met die showroom nog een tijdje op de huidige plek blijft. Tijdens het proces heeft Van der Linde Architecten ook diverse fases doorlopen, lees hier meer over ons stappenplan bij een zakelijke opdracht, zoals dit project.

De omgeving is onlangs geïnformeerd over de plannen. ”Hier ben ik blij mee”, reageert Thierry van Voorst tot Voorst. Hij is aanwonende en stapte vanwege het hotelplan naar de rechter. ”Dit past veel beter. Een hotel zou veel te groot worden. Ik ben er ook blij mee dat een lokale ondernemer zich hier vestigt, dan is er echt oog voor de omgeving.”

Ook de dorpsraad Epse-Joppe is blij, reageert voorzitter Minze Beuving. ”Een hotel met vergader- en congresfunctie zou zoveel extra verkeersbewegingen geven, dat was een van onze bezwaren. Die drukte is slecht voor de doorstroming van de N348 en bereikbaarheid van Epse. We zijn al uitvoerig bijgepraat door de familie, dat waarderen we. Zo pak je dat aan. Eindelijk komt deze plek er weer fatsoenlijk uit te zien.”

Het ontwerp

Sleep
mij

Bron: De Stentor