Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten
Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten

Vormgeven aan de uitbreiding van Today Trading Company

20 april 2022
  • Deel dit

Today Trading Company in Enschede staat dit jaar op plek 66 in de top 100 van het Financieele Dagblad met snelst groeiende bedrijven in Nederland. In het interview van de Tubantia is er gesproken met de eigenaren Wartan en Narek Boghosian. Van der Linde Architecten zal gaan vormgeven aan de toekomst van Today Trading Company als architect in Enschede.

 

 

Heden

Het klinkt wrang erkent Wartan Boghosian, maar door de komst van twee miljoen Syrische vluchtelingen naar Europa is zijn bedrijf de laatste zes jaar enorm gegroeid. In de landen die de vluchtelingen opnemen, bestaat grote behoefte aan Arabische producten. Boghosian crosst in zijn auto heel Europa door; de Benelux, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Italië, Roemenië, overal vindt hij klanten. Dat zijn geen kruideniers en kleine supermarktjes meer, maar groothandels in levensmiddelen met elk hun eigen netwerk. „Slechts vijf procent van onze omzet komt uit Nederland”, zegt zoon Narek (25), die zijn vader al sinds de oprichting helpt in de zaak en sinds vorig jaar mede-eigenaar is.

 

Toekomst

De ambities van de Today Trading Company zijn groot. „We hebben nu genoeg volume en professionaliteit om bij grote Nederlandse en Duitse retailers binnen te komen”, vindt Narek Boghosian. „Er zijn een miljoen moslims in Nederland en die komen allemaal bij de bekende supermarkten. Wij hebben een behoorlijk breed assortiment met alleen maar Arabische A-merken.”

Om de groei te kunnen bijbenen, wordt het bedrijfspand in het Enschedese havengebied verbouwd. Narek Boghosian: „Er wordt 1300 vierkante vierkante meter bijgebouwd. We hebben hier nu 800 vierkante meter en elders nog 500 meter bij gehuurd. Straks hebben we alles op één plek en een keer zoveel ruimte als nu. Dan kunnen we verder groeien.”

Van der Linde Architecten heeft al vele bedrijfspanden gerealiseerd en gerenoveerd, zoals recentelijk de Twentse Kabelfabriek. Bent u geïnteresseerd in een nieuw bedrijfspand of denkt u aan een renovatie van uw huidige pand? Lees dan hier ons stappenplan en neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Bedrijfspand voor

 

 

Bedrijfspand na

 

Bron: Tubantia Foto met Wartan: Cees Elzenga

 

Wil je meer zien van dit project? Klik dan hier.

 

Previous

Van openbare school in 1909 naar woongebouw in 2022 te Zelhem

Next

De Stage van Pleun bij Van der Linde Architecten

Interesse om een project met ons te starten?