Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten
Van der Linde ArchitectenVan der Linde Architecten
Van der Linde Architecten

Architect nodig in Oldenzaal?

Bent u op zoek naar een Architect in Oldenzaal? Dan bent u bij Van der Linde Architecten aan het juiste adres. Ons team van vakkundige architecten heeft al menig klanten uit Oldenzaal blij kunnen maken met prachtige en eigentijdse ontwerpen.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Ontwerpen doen we samen

Onder het motto “ontwerpen doet u samen met Van der Linde Architecten” maken de architecten van Van der Linde prachtige ontwerpen in zowel de particuliere als zakelijke markt. Denkt u aan een eigentijdse boerderijstijl of juist strakke en moderne woningen, tot luxe appartementen of waardevolle bedrijfspanden met een eigen identiteit.

Zichtlijnen met veel glas en open gevelarchitectuur zijn kenmerken waar Van der Linde Architecten bekend om staat. Dit in combinatie met de juiste lichtval en tijdloze kleuren bepalen het architectuurbeeld van de ontwerpen die wij hebben gerealiseerd in Oldenzaal.

Zakelijke & privé ontwerpen

Voorbeelden uit de omgeving van Oldenzaal

Hiernaast vindt u voorbeelden van verschillende ontwerpen die wij in de omgeving Oldenzaal hebben gemaakt. Dit is slechts een kleine greep van onze gerealiseerde projecten. Tijdens een vrijblijvende afspraak hebben wij veel meer materiaal tot onze beschikking om inspiratie voor uw nieuwe woning of bedrijfsgebouw op te doen.

Zakelijk ontwerp

Nieuwbouw E-Coldstore & Oranka te Oldenzaal

Bekijk dit project
Privé ontwerp

Villa van glas

Bekijk dit project
Zakelijk ontwerp

Kantoorgebouw te Oldenzaal

Bekijk dit project
Privé ontwerp

Witte moderne villa

Bekijk dit project

De architectuur van Oldenzaal

Oldenzaal had een historische binnenstad. Tot op heden zijn de zichtlijnen naar de toren van de basiliek een belangrijk aspect voor de beleving van de binnenstad van Oldenzaal. Deze zichtlijnen kenmerken zich met verticale gevelopbouw van twee lagen met een kap en afwisselende gevelwanden. Het groen rondom de stadstuinen zijn ook een karakteristiek beeld voor de stad.  

Na de WOII werden vele woningen gesloopt en woonbuurten werden winkelcentra. In vele straten werden woningen omgebouwd naar winkelpanden, met op de begane grond de bijbehorende winkelpui en de eerste verdieping de functie kreeg van een bovenwoning. In die tijd werden enkele panden zo aangepast dat er een schijngevel was dat de indruk wekte van een tweede bouwlaag. 

Tot op heden heeft dit de stad niet veelal teniet gedaan. Daarom kwamen er gevelverbeteringsplannen, gevels door de hele stad werden/zijn aangepast. Details werden teruggebracht, relatie tussen boven en beneden werd teruggebracht en verbeteringen aan het pleisterwerk. Dit heeft de stad op architectonisch beeld goed gedaan.

Oriënterend gesprek inplannen en/of onze inspiratiegids ontvangen?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Waar komt u vandaan? *

  Uw bericht *

  Soort bouw

  Interesse om een project met ons te starten?