Vrieshuis Grolleman Apeldoorn

  • Van der Linde Architecten
  • Oplevering: 2021
  • Plaats: Apeldoorn
  • Zakelijke opdrachtgever

“De ambitie om een energie- en milieuvriendelijk kantoor en bedrijfshal te realiseren dat het keurmerk BREEAM-NL Outstanding draagt.”

Clean en modern met een vooruitziende blik

Wij hebben voor Grolleman de opdracht gekregen een nieuwbouw kantoorpand te ontwerpen. Clean en modern met een vooruitziende blik ,zoals zij ook hun bedrijf Grolleman Coldstore al jaren succesvol runnen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen maakt integraal onderdeel uit van de bedrijfsstrategie van Grolleman Coldstore. De ambitie om een energie en milieuvriendelijk kantoor en bedrijfshal te realiseren dat het keurmerk BREEAM-NL Outstanding draagt, sluit naadloos aan op de strategie van Grolleman Coldstore.

Architect Apeldoorn

Door het opwekken van energie door de installatie van zonnepanelen, het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s, het aanbrengen van energiezuinige LED-verlichting, het doorvoeren van waterbesparende maatregelen, de installatie van een energie managementsysteem, wordt een energiezuinig en milieuvriendelijk pand gerealiseerd.

Daarnaast wil Grolleman Coldstore een bedrijfspand bouwen dat comfortabel en gezond is voor de gebruiker. Er worden namelijk zeer hoge eisen gesteld aan luchtverversing, hoogfrequente verlichting, extra aandacht voor uitzicht, daglichttoetreding en toegankelijkheid. Daarnaast weert Grolleman Coldstore waar mogelijk afwerkmaterialen met vluchtige organische verbindingen. Verder wordt in het kader van veiligheid een transportplan gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met het scheiden van voetganger – en transportbewegingen in en om het bedrijfspand.

Opdrachtgever: Grolleman Coldstore B.V.
Aannemer: F.A. Braakhuis

Sleep
mij

Meer inspiratie

GEÏNTERESSEERD in een samenwerking, of meer weten over dit project?