Nieuwbouw bioscoop Movie Unlimited te Almelo

  • Van der Linde Architecten
  • Voskamp Vastgoed
  • Bioscoop
  • Nieuwbouw

Nieuwbouw bioscoop te Almelo

Movie Unlimited

In de wetenschap dat één van de oudste bioscopen van Nederland te Almelo binnen afzienbare tijd zijn poorten zou sluiten, de mogelijkheid tot het aankopen van een voormalig Balkanrestaurant aan het gezelligste horecaplein van Almelo, het Prinses Catharina van Amaliaplein, en de liefde voor een leefbaar Almelo, heeft Voskamp Vastgoed doen besluiten te onderzoeken of een nieuwe bioscoop met vier zalen en drietal horecaruimten haalbaar zou zijn.

Het betreft een binnenstedelijke locatie, met de vereiste handhaving van de historische gevel van het voormalige Balkanrestaurant, nagenoeg in hartje centrum, naast een busbaan, op de plek van het historisch postkantoor van Almelo en naast de huidige KPN telefooncentrale, kortom het communicatiehart van Almelo, met alle gevolgen van telefoonbekabeling van dien.

De nieuwbouw diende aan de meest recente eisen van geluidsisolatie te voldoen, zowel bij de beleving van de film als naar buiten naar de omwonenden. Belangrijk aandeel is hierbij geleverd door het akoestisch bureau Peutz.

Sleep
mij
GEÏNTERESSEERD in een samenwerking, of meer weten over dit project?