Transformatie gebouw Markant te Almelo

  • Van der Linde Architecten
  • Markant Almelo
  • Koopmans Bouw
  • 6.000 m²


Het project “Markant” is een kantorencomplex dat is ontwikkeld voor meerdere gebruikers.

Transformatie belastingkantoor

Het voormalig Belastingkantoor in Almelo

Het (voormalig) belastingkantoor in Almelo gerealiseerd in de jaren 60’ door de Rijksgebouwendienst stond reeds 8 jaar leeg op een markante locatie nabij het centrum en het station.Het gebouw stamt uit de jaren zestig. Het gedateerde en armoedige strenge uiterlijk en de slechte energieprestatie van het gebouw waren kenmerkend.  De locatie vlakbij het station en het stadscentrum vraagt om een hoogwaardige invulling.

Volledig gestript

Het gebouw werd volledig gestript in plaats van gesloopt aangezien de draag structuur van het gebouw in goede staat verkeerde. Hiermee tonen wij aan dat slopen van een gebouw niet altijd noodzakelijk is om tot een optimale oplossing te komen, maar dat revitaliseren van het bestaande gebouw een beter en duurzamer alternatief is.

Oorspronkelijke gebouw contouren

Binnen de oorspronkelijke gebouw contouren is een compleet nieuwe duurzame installatie aangebracht gecombineerd met een eigentijdse indeling.
Het gebouw is voorzien van compleet nieuwe gevels deze geven allure aan de locatie en omgeving. Naast de tijdloze uitstraling van materiaal en kleur zijn de gevels optimaal geïsoleerd om het gebouw op te waarderen van energielabel F naar label A. Het gebouw ‘Markant’ is klaar voor de toekomst.

Sleep
mij

01 /

Duurzaam

Duurzame transformatie van het voormalige belastingkantoor. Het gebouw uit de jaren zestig kreeg een hedendaagse uitstraling én na de revitalisering het energielabel A. Het zeven verdiepingen tellende gebouw (6.000 m²) onderging  een complete facelift. Het casco bleef intact, maar zowel aan de buitenkant (wandbeplating, kozijnen en HR++ beglazing) als aan de binnenzijde is alles vernieuwd.

GEÏNTERESSEERD in een samenwerking, of meer weten over dit project?